Uutiset 2013

 

 

23.12.2013

 

Kotisivut (samoin kuin niiden ylläpitäjätkin) ovat eläneet syksyn ajan hiljaiseloa. Jätimme tarkoituksella näyttelyissä kiertämisen syksyn ajaksi hieman vähemmälle ja osallistuimme ainoastaan Jyväskylän ja Helsingin messukeskuksen näyttelyihin. Iloksemme Jyväskylän erikoisnäyttelyissä Iiris (FI & EE MVA Magnumin Madonna) oli upeasti suuren valioluokan kakkonen ja pyöri vielä paras narttu -kehässäkin mukana kuuden parhaan joukossa. Irkku se jaksaa!

 

Pentuja ei tänä vuonna kenneliimme syntynyt, mutta ensi vuodelle onkin sitten toinen toistaan mielenkiintoisempia pentuesuunnitelmia luvassa, joten kannattaa seurailla ahkerasti sivujamme.

 

Oikein ihanaa joulunaikaa kaikille kasvattiemme omistajille, ystävillemme sekä yhteistyökumppaneillemme! Palataan asiaan ensi vuoden puolella uuden uutissivun myötä.

 

18.8.2013

 

Lawliers Padmé Amidala "Lara" starttasi junioriluokan kehät eilen Kouvolan näyttelyssä hienolla tuloksella JUN ERI1 SA PN4 V-SERT!!! Mukana oli myös Madde (Magnumin Winner Takes It All), joka myös pärjäsi hienosti tuloksenaan VAL ERI2 SA.

 

29.7.2013

 

Farah kävi viime viikolla ultrassa ja valitettavasti pentuja ei tällä kertaa näkynyt.

 

Toinen negatiivinen uutinen saatiin viime viikolla Madden virallisesta polvitarkastuksesta, josta tuloksena oli 2/2. Aikaisempi nollatulos oli näin ollen parin vuoden aikana huonontunut melkoisesti. Onneksi Madde ei tässä kotioloissa ole millään tavalla oireillut kumpaakaan polvea, joten riekkumista saa jatkaa ihan kuten ennenkin.

 

Sen sijaan ilonaihetta meillä oli viime viikonloppuna yllinkyllin kun mummokoiramme Eevi (FI&EE&LV MVA Laritin Cheyenne Ayasha) täytti 8-vuotta! Täysin terve ja erittäin upeakuntoinen mummeli on edelleen ihan kuin nuoret tytöt, eli ikä ei todellakaan paina :)

 

17.7.2013

 

Iloisia terveystarkkituloksia tämänpäiväiseltä eläinlääkärikäynniltä:

 

Laritin Cheyenne Ayasha "Eevi" (8v): Sydän ok

Magnumin Madonna "Iiris" (6,5v): Sydän ok

Magnumin Cd End Of Love "Veera" (5,5v): Sydän ok

Magnumin Winner Takes It All "Madde" (4v): Sydän ok

Magnumin Red Star "Tinka" (2v): Sydän ok, silmät ok, polvet 0/0

 

15.7.2013

 

Hieno näyttelyviikonloppu Viron Viimsissä!

 

Lauantaina Magnumin Madonna "Iiris" PN1, VSP, SERT -> FI & EE MVA!!!

Sunnuntaina Lawliers Mini Pig "Siru" PN1, VSP, JUN SERT

 

   

 

Vasemmanpuoleisessa kuvassa Iiris sekä matkassamme mukana ollut lauantain ROP -koira Amantra Wizard "Wilson" (om. Auli Ahola).

 

7.7.2013

 

Lawliers Padmé Amidala "Lara" jatkoi hienoja esityksiä pentuluokassa ja oli ROP-pentu sekä lauantaina Honkajoella että sunnuntaina Karjalla. Hienoa Lara!

 

     

 

4.7.2013

 

Hienoilla näyttelykuulumisilla jatketaan. Viime viikonloppuna seikkailimme Virossa ja sunnuntaisessa Luigen näyttelyssä Lawliers Gift To My Dad "Helmi" oli PN3 saaden sertin ja valioituen samalla Viron, Suomen ja Latvian muotovalioksi. Upea juttu!

 

Lähellä oli myös toinen valioituminen, nimittäin Iiris (Magnumin Madonna) tepasteli lauantaisessa Haapsalun näyttelyssä sijalle PN2 ja serti meni ihan kuonon edestä.

 

Mukavaa kuuluu myös penturintamalle: Farah on kesäkuun lopulla astutettu ja nyt jäämme jännittämään syntyykö loppukesästä pikkuisia cavaliervauvoja. Pentusuunnitelmista löytyy lisätietoja täältä.

 

23.6.2013

 

Viime viikonloppuna Auran ryhmänäyttelyssä Lara (Lawlier Padmé Amidala) teki ensiesiintymisensä 7-9kk pentuluokassa tuloksenaan hienosti ROP-pentu! Laran äiti Veera (Magnumin Cd End Of Love) viimeisteli hienon päivän tuloksella VAL ERI2 SA PN4.

 

9.6.2013

 

Veera palasi tänään kehiin Oriveden näyttelyssä upealla tuloksella VAL ERI1 SA, PN1, SERT, VSP -> FI MVA !!!! Meillä on siis uusi Suomen muotovalio!

 

Alla Veeran palkintoposeeraus sekä kuva Oriveden ROP ja VSP -koirista. ROP oli Auli Aholan omistama Magnumin Seastar, eli meillekin tuttu Rasmus :)

 

    

 

19.5.2013

 

Eilen pyörähdimme Viron cavaliererkkarissa Tallinnassa ja kotiintuomisina oli oikein mukavia tuloksia: Iiris (Magnumin Madonna) oli b/t väristen narttujen PN3 ja sai mukaansa sertin. Iiris sai myös kutsun koko näyttelyn paras pää -kilpailuun ja päivän päätteeksi Irkku kävi pokkaamassa itselleen pokaalin näyttelyn parhaasta päästä :) Mukavia tuloksia tuli myös pentuluokassa, jossa Lara (Lawliers Padmé Amidala) oli BIS3 -pentu ja Siru (Lawliers Mini Pig) BIS4 -pentu. Alla Irkun ja Laran poseerauksia palkintojen kera.

 

     

 

 

 

5.5.2013

 

Sulon (Lawliers Han Solo) perhe lähetti kuvan Sulosta ja erkkarin palkinnoista :)

 

 

22.4.2013

 

Cavalieryhdistyksen 40v juhlavuoden Club Show erikoisnäyttely pidettiin eilen Hyvinkäällä ja Cavaliereja oli ilmoittautunut mukaan kaikkiaan 200 kappaletta. Meidän laumamme pärjäsi hienosti, etenkin pentujen loistaessa upeilla tuloksillaan.

 

Lara (Lawliers Padmé Amidala) voitti suuren 12 koiran pikkupentuluokan narttupennuissa ja Laran veli Sulo (Lawliers Han Solo, om. P. Naskali) teki saman tempun urospentujen puolella. Upea startti molemmilla Star Wars -sisaruksilla heti ensimmäisessä näyttelyssä! Pentujen hienon päivän täydensi Siru (Lawliers Mini Pig), joka oli isojen narttupentujen kolmonen KP:lla ja jonka tuomari vielä valitsi kehän parhaaksi koiraksi paras pää -kilpailussa.

 

Aikuisten puolella suurimmasta yllätyksestä vastasi Iiris (Magnumin Madonna). Irkku oli jättikokoisen narttujen avoimen luokan (30 ilmoitettua koiraa!) kakkonen SA:lla ja ravasi vielä PN kehässäkin mukana kuuden parhaan joukossa. Iiriksen lisäksi luokkasijoituksille ylsivät Tinka (Magnumin Red Star), joka oli nuortenluokassa neljäs sekä Ewe (Lawliers Cactus Bite, om. T. Arokanto), joka oli valioluokan kakkonen SA:lla.

 

Alla Laran ja Sirun poseeraukset upeiden palkintojen kera. Toivottavasti saamme palkintokuvan myös Sulon perheeltä.

 

 

 

24.3.2013

 

Paljon on ehtinyt tapahtua edellisen päivityksen jälkeen, joten tässä uutiskoostetta parin viimeisen kuukauden ajalta:

 

Kasvattimme Lilli (Lawliers Bellagio) ja Siru (Lawliers Mini Pig) geenitestattiin heti alkuvuodesta ja tässä tulokset jotka on päivitetty myös tyttöjen omille sivuille:

 

Dry eye & curly coat Episodic Falling syndrome
Lawliers Bellagio "Lilli" CLEAR CLEAR
Lawliers Mini Pig "Siru" CLEAR CARRIER

 

 

Niin ikään Lillin ja Sirun kuulumisilla jatketaan, sillä molemmat tytöt tekivät ensimmäisen ulkomaanmatkansa maaliskuun alussa osallistuen Tallinnassa kahteen kansalliseen koiranäyttelyyn 2-3.3.20136. Lilli sai molempina päivinä tuloksen JUN EH ollen vielä tuomarien makuun liian pentumainen. Siru sen sijaan hurmasi tuomarit molempina päivinä ollen sekä lauantaina että sunnuntaina ROP BABY! Alla kuvasatoa näyttelystä. Kaikki kuvat ovat Tuula Arokannon käsialaa.

 

  

 

 

 

 

Mukana Tallinnan näyttelyhumussa oli myös kasvattimme Heta (Lawliers I Rest My Case) omistajansa Tuulan kanssa. Hetan valioituminen oli tällä reissulla todella lähellä, sillä serti meni lauantaisessa näyttelyssä aivan kuonon edestä.

 

Maaliskuun alkuun mahtui vilskettä myös pentutapaamisen muodossa: "Las Vegas" ja "Crazy Farm" -pentueiden sisarukset tapasivat toisiaan 10.3.2013 ja olimme erittäin onnellisia kun niin moni kasvattimme omistajineen pääsi ottamaan osaa tapaamiseen! Alla kuvasatoa tapaamisesta ja myös nämä kuvat ovat Tuula Arokannon otoksia:

 

    

    

 

(kuvissa ylhäällä vasemmalla siskokset Bella ja Siru, oikealla sisarukset Duffy ja Romeo. Alarivissä ryhmäkuvayrityksiä, jotka epäonnistuivat parhemman kerran kun yksi toisensa jälkeen pennut kyllästyivät kuvattavana olemiseen ja riensivät leikkeihinsä...)

 

Niin ja jos joku ihmettelee kuka mahtaa olla tuo pieni (ja pyöreä) ruby -pentu joka kuvassa istuu Reetan sylissä, niin paljastettakoon että se on meidän koira numero kuusi. Lawliers Padmé Amidala, eli tuttavallisemmin Lara jäi Veeran ja Simonin pentueesta tänne meille kotiin kasvamaan. Ja tuolla kyltymättömällä ruokahalulla saa nähdä miten isoksi kasvaakaan...

 

Mutta se alkuvuoden kuulumisista tällä kertaa. Jospa taas yritettäisiin pitää kotisivut vähän paremmin ajan tasalla jatkossa :)

 

 

13.1.2013

 

Sijoituskoiramme Farah (Magnumin Cd Sleepwalker) kävi joulun alla MRI-kuvauksessa ja tässä Farahin tulokset:

 

1. Chiarimainen epämuodostuma

Kyllä

2. Syringo/hydromyelia

C3-4 alueella

3. Aivokammion laajentuma

Ei 

4. Erittävä keskikorvan tulehdus

Molemmilla puolilla

5. Kuulotestin tulos

Normaali

6. Otoskopia

Normaali

Lopullinen syringomyelialuokitus: 1c

 

Selvyyden vuoksi todettakoon vielä, että luokitus 1c vastaa siis vanhan luokituksen mukaista A-tulosta ja mitään oireitahan Farahilla ei koskaan ole ollutkaan, joten tyytyväisiä ollaan.

 

Lisää tietoa syringomyeliasta, kuvauksista ja luokituksista löytyy Cavalieryhdistyksen sivuilta.

 

 

 

Uutiset 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

This Web Page Created with PageBreeze, a free tool to Create a Website